Borderline -leva med en diagnos

2012-07-17
12:55:00

Dublin, Irland. Onsdagen den 20 juni 2012 - avresa.

Jag trodde inte jag skulle kunna sova. Jag ställde klockan på 6:30 eftersom jag skulle bli hämtad 7:00.
När jag väl vaknade så började paniken; har jag verkligen packat ner allt?!
Spranf runt som en dåre och dubbelcheckade väskan 2 gånger, hann inte mycket mer förrän Emelie smsade och skrev att de var på väg!
Snälla mamma hade gjort en smörgås till mig som jag kunde äta på väg till Arlanda, det hade jag inte ens en tanke på i min hysteriska lilla värld!

När vi väl kom till Arlanda kom nervositeten och spänning i full fart igen, vi ska verkligen åka!
Nervositeten inför att något skulle gå fel med inheckningen eller flyget, släppte när vi lyfte!

Fönsterplats; Check!
Det var så skönt att landa, Dublin Airport, kände igen mig och fick en harmonisk känsla i kroppen! Jag är hemma!

Vi tog flygbussen mot City Centre, leende satt vi i bussen och båda jag och Emelie hade svårt att förstå att vi var i Irland igen, denna gången var det en längre tid!

Klev av i City Centre, Emelie frågade mig; Jaha, jag minns inte hur man skulle gå för att komma till vandrarhemmet! Gör du?
Jajamen, det gör jag! Det är konstigt det där, jag hittar bättre i Dublin än i Stockholm! Kom ihåg precis hur vi skulle gå, gå till The Spiral, vänster och fortsätt hela vägen tills du kommer till O´Shea och sväng vänster igen! Följ vägen och Taadaaa, My Place Hostel!!!

Vi checkade in, det var vi väldigt oroliga för, för om det gick fel, vart skulle vi då bo?! Men det var inga problem där, dock fick vi inte bra sängplatser så vi böt så att vi fick våningsängarna bredvid varandra, fast vi fick ligga i överslafen, vilket vi helst inte ville! Men skitsamma, vi är i IRLAND!
Gick och köpte lunch och satte oss vid Bachelor´s Walk vid River Liffey, samma ställe där vi satt och åt middag förra gången :)
Då såg vi en båt som åkte i kanalen, vad och vart är det?! Då gick vi och kollade och då¨var det en kanalguide, som skulle ta 45 minuter! Vi hade ingen aning om att man kunde göra det så det var inget vi hade planerat, det var billigt också! 120 kr per person ungefär! Varför inte?! Vi är på semester, spontana grejer, sånt gillar vi!
Så vi beställde biljetter, vi skulle få vänta i en timme, no problemos! Då gick vi och kollade runt lite i stan medans vi väntade, och sedan gick vi på båten! Och guiden, sååå jävla trevlig! Ray hette han, och vi satt längst fram och han frågade oss vart vi kom ifrån! SVERIGE! Då pratade vi lite om fotbollen haha, både Irland och Sverige var ju ute ur EM och det tyckte vi inte om! Han frågade varför vi var i Irland, WESTLIFE såklart!
Han hade jobbat på O2 Arena, där vi var förra året och såg Westlife!


Han hade jobbat där flera år och träffat Westlife ett 30-tal gånger! Vi blev inte LITE avundsjuka! Han sa att den trevligaste personen i Westlife var Nicky, han var en rolig kille och de hade smämtat ock skrattat mest ihop!
Så Ray sa, Say Hi to Nicky from Ray if you meet him, will yeh?!
OF COURSE, om vi är så lyckligt lottade att träffa honom IRL så visst!
Så River Liffey Cruise; Check!


Efter det så var det dags att äta middag och sedan gick vi runt lite i Dublin, vi gick och lade oss ganska tidigt, men vi båda var trötta så det var jätteskönt att göra det! Och vi hade en hel dag framför oss med nya äventyr, som vi såg fram emot jättemycket!
Det var svårt att somna dock, vi delade rum med ca 15 andra killar och 1 tjej, och de flesta av dem visade ingen hänsyn till att man låg och sov. En kille döpte jag till "Lampan", så vi båda började kalla honom för det. Han hade ALLTID sin lampa tänd. Han kunde komma in i rummet och tänka din sänglampa och sen gå ut. WHAT?! Vi blev så irriterade på det, det störde våran sömn med en jävla lampa som lös konstant. Inte direkt miljömedveten snubbe det där haha!
Jag sov oroligt hela den natten och till slut ringe klockan. Torsdag - dag 2!

Taggar: Irland, Westlife;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: