Borderline -leva med en diagnos

2010-06-30
14:32:16

i brist på annat
Har gjort denna förr, men nu kör vi igen!


Du får högst välja tre saker på varje humörfråga


Mitt humör just nu: Mensvärk, hungrig & som vanligt - trött
Morgon Humör: Trött, lättirreterad
VardagsKvällshumör: trött
HelgsKvällshumör: glad & positiv
Natthumör: antingen dundertrött eller skrattattacker
Förmiddagshumör: hungrig & trött
Eftermiddagshumör: glad men trött


trött passar nog till allt, är alltid trött! Trött, trött & trött.

2010-06-28
16:04:05

livets mening
Jag har länge letat efter livets mening. Jag har alltid trott att det inte finns någon. Men nu så har jag kommit på att det inte bara finns en mening, utan flera. Det kan ju inte bara finnas en mening med livet. Och jag tror att alla har en egen mening med livet. Men jag tror även att det finns vissa gemensamma meningar. Och jag har hittat en, jag tänkte dela med mig av den.

Livets mening är att ge, inte att få.


I will leave you with that.
J

2010-06-24
14:37:44

sommarlov
Jag har fått tidsuppfattning som heter duga! Igår trodde jag att det var torsdag, frågade mamma och hon sa nej, det är onsdag!
Men själva grejen är den att jag frågade flera gånger under dagen, för jag fick för mig att det var tors!
Till slut blev hon irreterad och sa; om det är torsag idag så är det midsommar imorgon, är det det?
Då sa jag ; det har du ju fan rätt i!
Så till slut fattade jag iallafall att det var onsdag! Men vafan när man har sommarlov så spelar det ingen roll vilken veckodag det är för alla dagar är som en lördag ;)

Jag mår dåligt på helgerna. Mitt i veckan mår jag så jävla bra och bara njuter, gör det jag vill göra utan att ha någon som säger åt mig! Men på helgerna tänker jag alltid; ÅH NEJ, skola nästa vecka. ÅNGEST.PANIK.
Så hela helgen så tänker jag på det, ångesten växer och på söndagen är den som vanligt på topp, vill inte gå upp.
Varje helg. För varje söndag tänker jag: skola imorgon, vill inte, kan inte, döda mig.
Sen...DET ÄR SOMMARLOV xD Då är allt bra igen! Ångesten & paniken försvinner. POFF - BORTA.
Det kanske är så just nu bara för att vi inte har haft sommarlov så länge, detta är typ 2:a veckan, om någon vecka hoppas jag att det försvinner ;)

Idag kommer Ellinor hem till mig, hon ska berätta om resan från helgen till Finland, vill höra ALLA detaljer! Haha fatta vad kul! Skulle ha åkt med ^^
Innan hon kommer ska jag dricka min San Fransisco och spela sims xD
För jag har sommarlov, och imorgon är det midsommar!
Ska vara hemma hos kusin Johan, medans de åker till sitt landställe, för han är den enda med altan eftersom de bygger om här, ska vara där med pep + familj, kusin jim & sedan såklart Emelie =)
Så vi våldgästar hans place för att kunna grilla ^^
Nej, sims var det ja!
Håll i hatten - nu avslutar jag, hej!

2010-06-23
13:11:00

Najla <3

Ändrade från Jown till Klumpensson för att jag är så klumpig och Emelie kom på ett nytt efternamn till mig! Funderar seriöst på att byta till Klumpensson! (:

2010-06-21
15:01:02

Afrikanskt dop i bilder!

Var på afrikanskt dop i lördags för min systerdotter och namnet blev: Najla!
Som för övrigt sov hela tiden haha xDSå underbar <3

2010-06-21
09:34:16

blogg adressen
http://sommar.ylebloggen.fi/


Haha här kan man se Ellinor & Erik - synd bara att det inte finns något ljud på denna dator - vill ju höra vad de säger! Men det var kul att se ändå !

2010-06-21
09:21:38

We went bananas!
I torsdags gick jag och Ellinor ut, vi var på söder på ett ställe jag inte minns namnet på, typ Henrikssons eller något liknande, de hade uteservering iallafall och det låg jättenära södra station!
Det var en väldigt trevlig kväll, vi satt ute i det fina vädret och pratade om allt, vi hann med många olika samtalsämnen under kvällen/nattens gång =) Uteserveringen stängde vid 22 och efter det gick vi in och satt där till kl 01 eftersom de stängde då!

Jag hade en jättetrevlig kväll och det slutade med att vi gick omkring på söder och försökte först leta efter nattbussen hem, sedan satte vi oss typ utanför Gröna Jägaren och väntade på Erik, som bor på söder och är Ellinors pojkvän, han kom snällt vid ca 2 och det var första gången vi sågs! Var ju inte nykter, så när han kom satt jag och Ellinor där och jag grät och ja, det var ingen vacker syn, men han tog med oss hem till honom, vi skulle få sova där =)
Det var jättesnällt utav honom, han verkar vara en bra kille så det var toppen! Jag ville bara sova, haha så när vi kom dit så kanske vi satt i soffan i 10 min sedan la jag mig på madrassen och somnade gott!
De satt uppe lite längre men det kan inte ha varit så länge men jag hörde att de mumlade i bakgrunden.
Men vaknade flera gången under natten, av olika anledningar, gick till slut upp vid 9 för att jag inte kunde sova för att jag svettades som en gris, och hade så himla ont i magen och mådde illa. Bakfylla kallas det för. Spydde och satte mig i soffan 1 timme innan jag väckte Ellinor och bad om att få gå ut och ta frisk luft för jag mådde så illa.

Vi gick ut och satte oss, det blåste kallt och jämfört med inne i lägenheten - där jag hade suttit och svettas så mycket att det rann - äckligt - så var det svinkallt och jag satt och skakade för att jag frös så mycket men jag gillade det! Illamåendet försvann!

Sedan vid ca 11 ville jag åka hem - Ellinor skulle åka medmig och sen åka tillbaka - hon är så snäll som ville hålla mig sällskap xd
Men på vägen vrickade jag foten och ville sedan sätta mig på en bänk på medborgarplatsen - pga smärtan i foten och illamåendet började komma tillbaka.

Medans vi satt där såg vi ett kamerateam och jag tänkte - filma in mig för fan haha!
Sedan kom de fram och jag försökte gömma mig och de började prata med Ellinor - de kom från Svensk-finskt TV - en kanal som heter YLE. De skulle göra något program om svenskar i Finland på sommaren - de skulle få uppleva massa saker i Finland - gratis! De letade efter ett par - en duo - som ville åka med dem - vara med programledaren hela tiden - bli filmade - detta var på fredagen och de skulle åka senare på kvällen och vara borta till måndagen! Ellinor ringde Erik som kom och de pratade med de ochskrev upp sig och de skulle ringa om de blev antagna vid 16 och sedan skulle de åka vid typ 18! De skulle få åka Viking Line över till Finland, sova på ett slott, träffa något grevinna från Tyskland och ha picknick med henne, gå på Popfestival med 5 finska artister och 5 svenska - bl.a - Erik Grönwall och Salem Al Fakir. Träffa de backstage! Sedan skulle de gå på chockladprovning! Och träffa finska VM-mästaren i Rally och få köra eller åka med honom - något sånt! Sedan åka hem på måndagen med Viking Line.
Fatta vad kul - och spontant! Allt gratis också!
De blev antagna måste jag också nämna xD
Ellinor ringde mig vid ca 4 och berättade att de skulle åka och att filmteamet var på väg hem till Erik för att filma när de packade ! Haha!!

Haha! Det var riktigt kul alltså!

Nu ska jag titta på bloggen som programledaren gav mig!

2010-06-16
14:00:14

snart dags för "Dop" för lill-tösen! <3
På lördag är det dags för dop för min nya systerdotter! Ett afrikanskt dop ;)

Eftersom Tawa (pappan) är muslim så blir det inget vanligt dop utan som de gör i hans land, Benin. De har en stor fest med alla släktingar och alla vänner och då har de namngivning - de berättar vilket namn de har valt till barnet och sen äter man och sen festar man hela natten xD

Så det är ett dop, fast ändå inte! Och det är det enda som blir lix! Sedan när hon är gammal nog får hon bestämma vilken religion hon vill tillhöra!
På bilden har hon precis somnat i Jessicas famn =) <3


2010-06-16
13:56:01

tatuering i pannan

Jennifer gav mig en tatuering i pannan - den blev misslyckad men det var ett fint försök ;)


Fan vad snygg jag blev haha ^^


2010-06-14
14:03:50

!
Idag har jag varit hos tandläkaren, de skulle laga ett litet hål. Det gick bra, bättre än vad jag trodde!
Jag är ju så rädd för sprutor - när jag själv ska få dem, så jag ville inte ha någon bedövning så det fick jag inte !
Det var inte så farligt utan bedövning - men det var ingen kul upplevelse iallafall !
Men nu är tanden lagad - skönt att det är över! Ska tydligen tillbaka i December för sista gången - som jag går gratis! Trodde att detta var sista gången men det är till året man fyller 20 år, så 1 sista gång blir det !
Annars har det inte hänt mycket idag, spelat sims och lyssnat på Westlife ! <3

Jag ska ta tåget som går 14:55 från stationen för jag ska åka till Trångsund till min storasyster som kommer hem idag från BB och titta på den lilla bebisen - som ännu inte fått något namn! Åh vad kul det ska bli, längtar! Så himla söt liten flicka! De blev kvar så länge för att syster blödde mycket så gyn ville ha kvar henne och först var bebisen klar att åka hem, men eftersom mamma stannade så stannade bebisen också! Men i går tror jag det var så blev bebisen blå-grå aktig så de mätte syret i blodet, kommer inte ihåg vad det heter just nu men iallafall, det får inte ligga under 94 och lill tösen hade 91 tror jag det så då ville de hålla koll på henne! Men idag får de båda komma hem - skönt!

Åh vad jag ska pussa på lill tjejen - moster älskling <3

2010-06-12
19:23:04

Moster för 7:e gången
DET BLEV EN FLICKA! xD

Den 11 Juni kl 23:56 föddes min systerdotter - hon har inte fått något namn annu - de väljer mellan 3 st ;)
Hon är jätteöt!
Hon föddes på BB i Södertälje - hon skulle ha åkt till Sös men det var fullt så då skickades de vidare till Södertälje !
Jag är kär i den lilla flickan - så underbar!På bilden är hon cirka en halvtimme gammal ! <3Igår fyllde även min moster Ingalill 60 år så idag var det fest i Årsta - det var grillat och jag är precis hemkommen därifrån - det blev långtråkigt och kallt så jag drog hem ;)
Ska även titta på en film som börjar kl 21, kommer inte ihåg vad den hette men skitsamma ^^
Nej, ta er i brasan - nu drar jag ! Ciao

2010-06-11
21:44:00

Äntligen!
JAG BLIR MOSTER SNART:-D min syster har fått värkar och väntar på att åka in! Yes Yes Yes:-D:-D:-DJAG BLIR MOSTER SNART:-D Yennie passar jennifer och jag och mamma kommer inte kunna sova;-) Jag är nervös som fan! Håll tummarna med mig;-)

2010-06-11
11:04:28

don´t let me go
Ibland kan jag vakna med en känsla - det känns som om alla kommer att lämna mig - de orkar inte med mig längre. Om du skulle lämna mig - då skulle mitt hjärta sluta slå.You make me happy. Stay in my life. Simple as that.
Please stay in my life - without you - I have nothing. <3

2010-06-10
13:48:39

kärlek
En äkta vän ställer upp en gång
utan att du behöver fråga om det.
En äkta vän säger sanningen
som den är fast den svider.
En äkta vän älskar dig med dina
fel och brister utan att döma dig.
En äkta vän förlåter dig när du gör fel.
En äkta vän finns alltid där
för dig vad som än händer.
Sådana vänner är svåra att finna
men jag har funnit mina.
Emelie Berggren & Ellinor Edfors - ni betyder <3

2010-06-10
13:47:17

-
vill inte vara som alla andra men jag vill vara glad, inte behöva bekymra mig om saker jag inte ska behöva bekymra mig över. Ingen fattar egenligen hur jobbigt det är att gå igenom allt det här medans jag ser glada människor som har det bra.

2010-06-10
09:53:31

"-""Själens sår måste lyftas fram i ljuset.
"
- Dr. Dan Allender

2010-06-09
12:13:58

9 juni 2010 - sommarlov!
NU ÄR DET SOMMARLOV OCH JAG ÄR LYCKLIG:-D Nu är årskurs 2 slut - jag klarade det! Nu ÄR det bara ett år kvar och JAG ska fan klara det, ett År låter inte som mycket, men jag vet att när man är inne i allt så känns det som om det aldrig ska ta slut. Men som min idrottslärare sa idag; i trean ser man ljuset i tunneln ! Och då kanske det blir lättare, det borde det iallafall:-) alla säger att tvåan är Det jobbigaste året, men jag frågade några i min gamla Klass som går i trean ,tar studenten nu, och de sa att det inte är någon skillnad på tvåan och trean! Så vet inte vad jag ska tro;-) men det märks;-) Over and out

2010-06-08
09:34:26

you make me wanna die
I would die for you, my love
I would lie for you, my love
I would steal for you, my love
I would die for you, my love

But up in the light...
Every time i look inside your eyes.
Up inside your eyes
Look inside your eyes.
You make me wanna die

You make me wanna die
I'll never be good enough.
And everything you love.
Every time i look inside your eyes.
You make me wanna die.

2010-06-07
12:18:28

jag är så jävla glad
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
Jag har precis haft betygsamtal i ämnerna Social Omsorg och Omvårdnad. I omvårdnad får jag VG i slutbetyg =)
Och i Social Omsorg får jag MVG xD
SÅ jävla bra, är skitstolt över mig själv !


Så nu vet jag vad jag får, jag får ett MVG i slutbetyg, två VG och två G. Toppen Toppen!

Nu ska jag hem, ledig imorgon från skolan, sedan är det skolavslutning kl 11 på onsdag - sen sommarlov =)

2010-06-06
09:43:54

Sveriges nationaldag<3
Idag är det 6 juni och det är sveriges nationaldag :] I sverige firar man inte nationaldagen så mycket som man borde göra, och jag skulle vilja att vi firade mer! Det borde vara mer att man samlas och firar med de man vill och sjunger nationalsången, grillar eller liknande, men svenskar har inte kommit in i firandet, ännu! Det kanske är bättre om 10 år:) hoppas det! Ha en bra nationaldag:)<3

2010-06-04
14:26:16

Tjaba Tjena Hallå!
Idag är det den 4:e juni, idag är det fredag, vilket betyder helg. Idag skulle det ha varit 1 vecka kvar tills jag tar studenten, men så blir det inte.
Eftersom jag var så fittig och fick gå om 2:an. Åh vad arg jag är. Jag skulle ha kunnat vara klar nu, slippa skolan. Men nej, jag förtjänar fan inte det. Jag är dömd till att misslyckas, känner mig totalt jävla misslyckad. Kan ju inte ens klara av att gå till skolan. Simple at that.
Det är en plåga att behöva gå utanför dörren, bara det och sen då behöva åka någonstans kommunalt och sen sitta i skolan men 132536569754317650816548716581 människor, jag orkar inte.
Emelie säger att det inte är mitt fel, det är inte mitt fel att jag inte tar studenten i år, för jag har en jävligt bra orsak.
Jag är sjuk. Jag har blivit bättre. Sedan förra gången jag gick i 2:an iallafall, jag är inte frisk, men jag är bättre.
Det är på gång.
Men tänk om jag hade tagit studenten nästa fredag?! Jag skulle varit världens lyckligaste.

Ni anar inte hur mycket det betyder för mig att ta studenten, det är så STORT. Det är så jävla kul, man är lycklig.
Att ta studenten är en utav mina högsta önskan, när jag var liten och ville dö så ska jag alltid ; Nej, jag v'ntar tills jag har tagit studenten, sen spelar det ingen roll, bara jag får ta studenten.
Så för mig är det jätteviktigt att ta studenten, inte för att sedan dö, utan för att visa för mig själv, och för andra, att jag kan, jag KAN. Jag är inte en misslyckad, deprimerad, osocial kvinna - utan jag är en kvinna som har tagit studenten.

Om det strular till sig i i 3:an - och jag måste gå om eller slänger ut mig - då har jag inget som får mig att känna mig duktig. Då kommer jag bli ännu mer deprimernad - med all säkerhet.
Men nu ska jag se positivt - inget kommer att hända som gör att jag måste gå om eller sluta.
JAG SKA TA STUDENTEN NÄSTA ÅR.
Men det känns inte roligt när man hör lärare säga ; du kommer inte klara 3:an - det är för mycket plugg.
DET ÄR INTE PLUGGANDET JAG HAR PROBLEM MED. DET ÄR NÄRVARON. Jag vet att jag måste ha mer närvaro - men det är det som är svårt - plugga är det inga problem med. Jag kan sitta hemma och plugga så jävla mycket och få VG elelr MVG på ett prov eller uppgift. Det vet jag att jag kan.
Jag blir ledsen när de säger sånt, de kanske tror att det får mig motiverad - att jag tänker; nu ska jag visa dem.
Men det är tvärtom - jag blir ännu mer deprimerad och tänker; jaha, men då skiter jag i allt.

Hoppas de blir mer positiva till mig nästa år - att de säger; du klarar det här Johanna, vi förstår dig.


Idag fyller min pappa år. Han som ska vara min pappa. 62 år. Jag fattar inte att han fortfarande lever. Han borde ha varit död för länge sedan. Varje gång det nämns något med pappa, eller det är som t.ex. en födelsedag - då får jag alltid alla känslor på samma gång - så jag vet inte hur jag ska känna eller vad jag känner.

Jag tänker på vad han gör idag, jag tänker på hur han mår idag. Jag undrar om det är någon som gratulerar hoom idag. Jag undrar om han vet att jag vet att han fyller år idag och om jag ska höra av mig. (det tror jag han skiter i)
Jag känner ett tryck över bröstet som inte vill försvinna, jag känner mig ledsen, jag känner mig arg.

Nu måste jag sluta skriva för Emelie kommer om ca 10 minuter så ska hinna klä på mig och stänga av datan ;)
Jag ska träffa Emelie idag för första gången på 40 dagar. Jag har alltså inte sett henne sedan i April.
Jag saknar henne så jävla mycket att det gör ont i hjärtat, men snart...ÅH VAD GLAD JAG ÄR!
Emelie Leifdotter Berggren - du är min bästa vän <3

2010-06-03
07:27:02

detta fält måste fyllas i
Hela världen är knas. Jag är bara en liten del utav den.