Borderline -leva med en diagnos

2010-12-28
19:16:00

tisdag 28 december 2010
Har snart haft jullov i en vecka, har hunnit firat jul, that's about it! Annars har jag bara slappat, njutit av friheten att göra det som faller mig in! Älskar verkligen lov, och det är mitt sista jullov någonsin, om man tänker efter..

Imorgon ska jag och några flickor åka Silja Galaxy, det är 18års gräns på onsdagar så vi passar på! Det är jag, Emelie, Ellinor och Sara som åker. härligt gäng :D
Efter det är det nyårsafton, det firas hemma hos en kusin, kusinen som bor i min förra lägenhet, och jim och hans kompis lången, min kusins familj kommer såklart vara med också, sedan sist men inte minst Emelie :D
Blir som förra året alltså, typ :P Vi ska äta mat, plockmat, sedan blir det lungt kanske spela spel eller hana i någon jobbig konversation som handlar om något ovettigt, sedan blir det party när det äntligen blir ett nytt år, 2011 :)
Och då mina vänner, då är det inte långt kvar tills jag tar studenten, då kan jag iallafall säga "i år tar jag studenten", till och med "i sommar tar jag studenten", och ska jag vara ärlig så känns det jävligt skönt, att äntligen vara klar, men samtidigt skrämmande, bli "utkastad" till vuxenlivet på riktigt...Men det är så det är! Får göra det bästa helt enkelt!

Nåväl, ska snart gå hem ifrån Jim, ikväll kl 21 kommer pirates of caribbean 3, den ska jag titta på och sedan sova så jag inte är allför trött imorgon, så jag hinner med allt jag vill göra innan jag måste åka:)

2010-12-17
09:31:21

jag bloggar nu

Idag är det fredag, jag är superhungrig, jag börjar om typ en 20 min. Jag borde äta. jag orkar inte.
Idag blir det en lugn dag, tänkte inte göra något speciellt, vara hemma, kolla på någon film om det kommer någon bra, äta lite mat såklart, kanske köpa godis, men är fattig så vi får se, men imorgon händer det grejer!

Imorgon åker jag till Åland, med kusin 1 och hans bor som blir min kusin 2 med sambo och deras son och hans kompis, kommer hem på söndag! :)
Har ingen aning om vad för båt för detta blev bestämt vid 21-tiden igår kväll, men har inte så stor betydelse vilken båt det är, bara en kul grej och en oväntat grej lix! Om sällskaopet inte är roligt an jg roa mig på egen hand, finns säkert andra roliga på båten.
Tänker inte ha några förväntningar, det får blir som det blir, oftast blir det bäst då :}


2010-12-14
08:19:19

skryt
Tänkte att jag skulle skryta lite om gårdagen, det är ju min blogg så jag får faktiskt göra det :)

Ok, igår fick vi reda på hur det hade gått på sjukvårdsprovet som vi hade, det stora sjukvårdsprovet som man var så nervös för.
Jag trodde seriöst att jag skulle få ig, för vi hade gruppskrivning för G och vet att vi hade helt fel på en fallbeskrivning, men vi fick g- på den, sedan fick man skriva individuellt för VG/MVG, på alla fallen, mitt slutbetyg blev iallafall vg+.
SKIT också. Jsg ville ha MVG, det vill jag alltid i vårdämnerna, det är ju därför jag går min linje lix ;)
Men bättre md vg+ än ig som jag först trodde !

Och nu kommer det riktiga skrytet, vi hade även betygssamtal i kursen Alternativ Medicin, för den kursen är bara en termin, alltså slut nu till jul! Och mitt slutbetyg blev: MVG
I'm happy, för det trodde jag inte, jag trodde jag skulle få VG i slutbetyg, men det blev bätte än det.YEI!
Så hittills har jag nu, från gymnasiet, i slutbetyg, 4 MVG:n, och jag hoppas att jag får minst ett till :)
Satisfaction!

2010-12-13
08:21:29

13 december 2010 - en jävligt dålig dag idag
Idag är det tydligen Lucia. Kul. Jag firar inte sådant här, vi skulle ha börjat 8 men alla gick och kolla på Lucia-tåg i aulan, så jag sitter själv i hemvisten :)
Tänker tamefan inte kolla på sånt skit, har fått nog, NOG HÖR NI DET. Jävla konstiga sånger och människor men ljus i hår och ser allmänt störda ut....Är det någon som förstår vad de sjunger?
Snart är det Julafton också, också så jävlas överreklamerat, alla vet vad som händer på Julafton så varför är det hystreri, samma jävla visa varje år. TRÖTT PÅ SKITEN.
Det enda postitiva med december är nyårsafton, det är iallafall kul!

Nej, nu ska jag sluta klanka ner på "traditioner".
Nu ska jag klanka ner på annat istället...
Det var ett bombattentat i centrala Stockholm i lördags, har väl inte någon missat? Tydligen också ett terrorattentat, så är det krig nu eller?
Och jag fattar inte varför folk är förvånade, egentligen? Det var inte länge sedan som jag läste i tidningen att Sverige har höjt sin säkerhetsgrejomoj från 1 till 3 tror jag det var, och det innebär att man har ett hot mot landet och sånt där. Och mycket prat om desa avbildningar av någon muslimsk ikon, Mohammed tror jag det var, folk har ju hotat fram och tillbaka, Danmark var ju inblandat eller hur det var...
Så varför är folk förvånade?

Som ni kanske märker så är jag inte på bra humör idag, klankar ner på allt och alla. Är så trött på all hysteri över julen, och sen kom det jävla terrorattentatet, vad mer? Allt som sker blir det hysteri av. Tagga ner.
Men det känns skönt att få ur mig allt. Så det så.
Igår hade jag en nedåtperiod, som bestod av ångest under en hel dag. Och idag är jag på dåligt humör, kanske har något med det att göra?!
Jag blev frustrerad igår över min ångest då jag blev rädd för att jag skulle börja må dåligt igen, en längre tid.
Tror alltid det, så fort det minsta lilla så tror jag att mina dåliga dagar blir en depression som börjar, men så är det inte. Man kan ha dåliga dagar utan att det behöver betyda att man börjar bli deprimerad igen.
Alla har sina dåliga dagar.
Varför fick jag ångest då? Det hände en sak i lördags, en positiv sak, bara positivt, tänker inte ta upp det här för det är väldigt privat och om en annan person.
Men denna positiva sak som hände, påminde mig om dåliga saker som hänt i mitt liv. Påminde mig om hur jävligt jag har haft det, och sedan kom avundsjukan, att jag har dåliga erfarenheter och inte hon, att allt var så positivt. Jag antar att det var därför jag fick ångest. Men mot kvällen gick det över måste jag ju nämna, somnade tidigt för man blir vääldigt trött utav att ha ångest, iallafall jag!
Nu tänkte jag vara "vuxen" och läsa nyheter på aftonbladet.se !

2010-12-08
07:48:35

pray
I just cant sleep tonight.
Knowing that things aint right.
Its in the papers, its on the tv, its everywhere that I go.
Children are crying.
Soldiers are dying
Some people don't have a home
But I know there's sunshine behind that rain
I know there's good times behind that pain.
Can you tell me how I can make a change?

I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray

I lose my appetite, knowing kids starve tonight.
And when I sit up, cause my dinner is still on my plate.
I got a vision, to make a difference.
And its starting today.

Cause I know there's sunshine behind that rain
I know there's good times behind that pain

Haven`t tell me how I can make a change
I close my eyes and pray
For the broken-hearted.
I pray for the life not started
I pray for all the ones not breathing.
I pray for all the souls in need.
I pray. Can you give em one today.
I just cant sleep tonight
Can someone tell how to make a change?


2010-12-07
11:34:23

Mitt omdöme från socialpsykiatrin praktiken!
Nu har jag fått mitt omdöde från praktikenm skriver ner ordagrannt vad det står:
"Två veckor har gått så snabbt och jag har reflektera över att Johanna är en mycket mottaglig person, och tar till sig med att lyssna på de boende.
Hon var en mycket energisk, glad och positiv person som hade mycket frågor vilket var mycket bra, hoppas du fick svar på allt.
Om jag ska se det hela i helhet så tycker jag att Johanna passar bra med att jobba som boendestödjare och ge stöd till psykiskt funktionshindrade, fortsätt vara positiv och GLAD, det gillar vi, lycka till :) "


Det bästa komplimangen jag kan få är att jag passar att jobba inom detta, så jag är supernöjd faktiskt! xD
WOHO!

2010-12-06
10:08:23

Ellinor fyller 20 år idag:-D WOHO
Idag fyller min bättre halva 20 år! GRATTIS Ellinor på födelsedagen:-D Det osynliga bandet mellan vänner går från hjärta till hjärta, jorden runt. Du har det alltid med dig och det består av allt ni sagt och gjort tillsammans. Du lyser upp mitt mörker, som en sol, min vän. Det är du som gör att jag andas och ser, skrattar och ler. Du betyder allt för mig, jag älskar dig så mycket och är så tacksam att du finns:-) En dikt jag skrivit: en blomma vissnar, ett blad faller av, två vänner skiljs, men ALDRIG du och jag<3

2010-12-03
12:31:29

oops I did it again
Jag är ju jättedålig på att blogga. Det här får bli ett snabbt inlägg bara för att!
Idag är det sista dagen på praktiken, 2 veckor är redan slut, och det suger faktiskt. Ska dit efter kl 2 idag och hämts mitt omdöme, sedan får man gå, behöver alltså inte "jobba" idag, hade inte varit några problem för jag tycker om det, men nu är det så!
Jag ska definitivt söka dit igen, typ sommarjobb eller som timmis!

Jag har också under tiden jag inte bloggat fått hem Westlife's nya cd och DVD, ÄNTLIGEN!
De nya låtarna ar ju bara FÖR BRA!! Jag är inte förvånad, but WOW they are AMAZING <3

Nej, eftersom det inte går att lägga in bilder här fortfarande, så tänker jag göra det på FB, ha det bäst!