Borderline -leva med en diagnos

2010-01-29
20:23:18

Varför lever jag?!
Jag kommer aldrig bli som alla andra. Såren kommer aldrig att läka, det kommer att fortsätta svida och blöda till den dag jag dör. Man vänjer sig och försöker överleva varje dag, försöker att leva livet.
Det är en kamp varje dag för att överleva, det syns inte, men man kämpar, men vem uppskattar en för att man kämpar? Jag uppskattar inte det, men jag kan ju sluta, när jag vill, vill jag det? Ja ganska ofta faktiskt.
Så varför gör jag det inte bara? Varför skiter jag inte bara i allt? Varför kämpar jag?
Jag gör inte det för min skull.
Jag skiter i mig själv, jag förtjänar inget bra, jag förtjänar allt som har hänt och det som kommer att hända i framtiden. För kan inte se något positivt i framtiden.
Om jag har en framtid. Har jag ingen bra framtid, vill jag inte ha någon framtid alls, men om jag inte lever kan jag inte se vad som händer, om det är bra eller dåligt.

Jag är nyfiken, för nyfiken! Därför kämpar jag, därför lever jag. För att jag är nyfiken, är det därför jag lever?
Ingen bra orsak.

2010-01-24
13:17:31

my heart is broken
Tiden läker inga sår, man vänjer sig bara vid smärtan.


2010-01-24
13:07:38

IT`S A BOY <3
Grattis Shane & Gillian Filan till eran son! Han ska heta Shane Peter Filan <3
Han föddes strax efter kl 9:30 fredagen den 22 januari ! <3

FYFAN VAD KUL!!!WHOOP WHOOP ! <3

2010-01-23
11:30:20

Min räddningsinsats!
Igår när jag & Jim gick hem från affären, såg vi en gammal man, 80 +, som hade ramlat med sin rullator och krycka (ja, han hade både och), och en man som försökte få upp honom, så vi gick dit och erbjöd hjälp.
Så vi försökte få honom att stå upp, men hans ben var alldeles stela, det gick inte, och han gled med fötterna när han försökte, jag försökte hjälpa honom att böja sitt ena ben som inte verkade vilja, men han fortsatte böja det andra fastän jag sa och höll på det benet han skulle böja, för att komma upp. Det ville sig inte.
Vi sa att vi måste ringa en ambulans för det här funkar inte, han ville att vi skulle bära honom hem :S, bara 50 meter, men det kan vi ju inte, efter lite övertalning så fick vi ringa efter en ambulans, Jim ringde, han fick prata först med SOS sen blev han vidarebefodrad till en Undersköterska som skulle bedöma situationen, och hon tyckte inte det lät så allvarligt, han sa då till henne, att det står en blivande undersköterska här, som säger att det behövs en ambulans, och att han inte kan sitta där och vi kan inte bära hem honom, så hon sa typ jaha eh dåså "/

Men det var ju kallt och hans vantar var dyngsura och han kunde inte sitta still med sina händer, å han blev kall, och det tog kanske 5 minuter innan ambulansen kom. Sen fick han komma upp på båren och vi letade efter hans nycklar, som det sen visade sig att han hade i jackfickan ;)
Men ambulansmännen (som var skitsnygga), kände igen honom sen tidigare, utav olika anledningar jag inte tänker ta upp här, sen när han skulle åka så sa han till mig : Du ska ha ett så stort tack, jag är så tacksam för all hjälp! Jag är ju gammal nu, kan inte hjälpa det. Tack ska du ha! - Ingen orsak sa jag, jag hjälper gärna till!
Det var ju snällt av honom, inte alla som tackar faktiskt !
Det var min fredagskväll!

Vet inte om jag ska kalla det räddningsinsats, men det var det väl?!

2010-01-21
14:41:34

Som att leva i en bubbla.
Andra märker nog inte av mina ångestattacker, men inombords blir jag helt paralyserad, får svårt att andas, svettas, och kan knappt tänka. Social fobi är en sjukdom. Man tackar nej till allting, man blir nervös bara av tanken av att gå/åka någonstans. Man får ångestattacker, den fysiska och psykiska reaktionen vid social fobi är mycket kraftigare än vid blyghet, för ofta jämför man social fobi med blyghet.

För att slippa den starka ångesten drar man sig undan allt fler sociala situationer, oftast när man lider av social fobi så har man även något som kallas förväntansångest, vilket innebär att bara tanken av sociala kontakter framkallar ångestattacker, och de attackerna är oftast mycket värre än ångesten man väl känner när man gör något socialt.

Det blir en ond cirkel. Och efter en ångestattack blir man jättetrött, vill sova. Många förstår nog inte att social fobi är en sjukdom, men det är det. En sjukdom som tär på en inifrån och ut. Som jag inte vill ha, men som jag har, och anpassar mig efter, och tyvärr får andra i min närhet också göra det.

2010-01-15
07:44:32

friday
Idag är det fredagen den 15 januari. Sandra fyller 19 år, grattis Sandra <3

Men det är en sorglig dag idag, min mammas sista arbetsdag, sen har hon inget jobb.
PGA jävla nedskärningar, så säger de upp 20 undersköterskor, mamma är 1 utav dem, det suger kattpiss.
Har skrivit om det förut. Men nu har dagen kommit, jag ville inte tro på det först, men nu när det är D dagen, går det upp för mig att det är sant, och att jag verkligen är rädd för framtiden.

JAG HATAR PENGAR.

2010-01-14
13:50:19

bilder från nyår
När 2009 blev 2010 i bilder !


Sista bilden 2009 <3Första bilden 2010 <3Andra bilden 2010 <3
That´s all folks!
<3

2010-01-09
11:03:55

2010
Mitt första blogginlägg för 2010!
Hade det bra på nyår, om det inte hade varit för all dramatik, så hade det varit perfekt.
Vill inte gå in på detaljer, men det hände mkt iallafall "/
Kan ju berätta en sak, min mormor började gråta och fick typ dödsångest.
Jag skulle gå till min kusin som vi va hos, vi hälsade bara på för att önska gott nytt år lix, jag sa hejdå, jag älskar dig, då började hon gråta och sa att hon inte ville att vi (barnbarnen), skulle dö. Jag sa att vi inte hade planerat att dö ännu, så hon behöver inte oroa sig för det, då började hon gråta och säga att hon inte heller ville dö, hon är ju 80 år så hon är ju ingen ungdom längre, hon vill inte lämna oss, jag blir tårögd och säger att hon inte får lämna oss, och sen så blir hon nojig och frågar om min mamma förtfarande är sur på henne, för en sak som hände typ 2004, och jag sa att jag är nästan 100 % säker på att hon inte är det, oroa dig inte.
När hon lugnat ner sig och jag gick berättade jag för Emelie vad som hänt, Lisa hörde (hennes lillasyster,13år), Lisa började gråta, tyckte det var jobbigt att höra.
Men det var ju absolut inte meningen att hon skulle höra.
Det var en utav sakerna, sen hände det typ 1-2 andra saker hos kusinen, men det tänker jag inte gå in på eftersom det handlar om minderåriga.
Men men, annars var det en bra nyårsafton =)
Hoppas ni hade en bra nyårsafton, ni få som läser denna blogg ;)

På måndag är det skola "/
Men kommer ha det jävligt slappt de första 5 veckorna. Vi har halvklass, och innan jullovet var jag inne, de andra hade praktik, nu är det tvärtom, men eftersom jag inte ska ha praktik, hade det förra gången jag gick i tvåan, så ska jag bara gå på två lektioner, blir ledig varje fredag! =)
Mina dagar kommer se ut såhär i 5 veckor:
Mån,Ons & Tors = Hälsostudion ca 1 timme
Tis = Hälsostudion ca 1 timme + Individuella Val (Keramik) ca 2 ½ timme - slutar 17:30

Najs!
Nu ska jag borsta håret, och dricka vatten, är alldeles torr i munnen "/
Sen blir det nog lite nyheter, aftonbladet.se, sen sims!
Bye BYe Puderpaj!!!