Borderline -leva med en diagnos

2011-02-28
06:03:11

On the way
Jag är på väg till praktiken nu och passar på att skriva lite snabbt. I fredags så avlivades min kära mormors hund tjorven, hon blev 14 år. :'( min mormor är helt knäckt, jag var där igår och hälsade på, det var inte kul att se henne sådär. Hon satt och stirrade så en bild av hunden och skrek "snälla kom tillbaka". Hon frågade min mamma om hon kunde åka till veterinären och fråga om de kunde återuppliva henne igen och hämta hem henne igen, Usch det var hemskt. Det var ju hennes kära vän, hennes sällskap hemma och nu finns hon inte mer. Jag tycker så synd om henne, försöker få henne att tänka positivt men det kommer att ta tid. Nog om sorg, nu till något positivt ! I fredags gjorde jag min första såromläggning, yei! Nu kan jag bocka av det ifrån min lista Haha!

2011-02-20
16:56:33

Lite mer om praktikplatsen
Praktiken går bra, börjar känna mig bekvämare nu och börjar ta för mig mer! Alla är verkligen snälla där men, på alla arbetsplatser jag har varit på så finns det alltid någon sur Kärring, som arbetar där alltså, iallafall där jag har varit. Träffade henne nu i helgen och första intrycket var inte bra. Nog om det! Jag känner mig så sjukt hemma när jag går i sjukhuskorridorerna med sjukhuskläder:-P tänk då att få jobba på ett sjukhus och ha kläderna och samtidigt jobba inom psykiatrin, hur det ska gå till vet jag inte, men jag VILL!:-D

2011-02-16
16:06:52

praktik
Kortfattat:
Praktiken flyter på, snäll handledare! All personal verkar vara väldigt trevliga, de jag träffat iallafall^^

Jag jobbar kväll ikväll, 12-21, ledig imorgon. Jobbar hela helgen, fre-mån!

Fick sitta en stund vid en data här så jag passar på att skriva lite!

Haj haj!

2011-02-15
07:00:00

sorry I can't be perfect bloggläsare
Detta inlägg är tidinställt, tiden som detta inlägg publiceras är jag på KS i Huddinge och har precis börjat mitt första pass :)Jag vet att jag är sjukt dåligt på att uppdatera i bloggen och tyvärr kommer det inte att bli bättre på ett tag, jag börjar ju praktikisera idag och då kommer jag inte ha tillgång till en dator, annars brukar jag använda skolans datorer eller Jim's data!
Jag kanske kommer låna Jims data någon dag när jag är ledig, om jag inte är helt slut som människa, kanske har varit en jobbig arbetsvecka, det märks!
Men jag lovar att sp fort jag får tillgång och tid så ska jag uppdatera bloggen så att ni får veta hur det går på praktiken :)Jag är så glad att jag snart tar studenten xD

2011-02-14
15:19:00

Pink - fucking perfect

2011-02-13
10:04:04

en söndags morgon
Godmorgon!
Ville bara berätta snabbt två glada nyheter, jag kanske har nämnt i bloggen innan men jag kommer inte ihåg så jag skriver det en gång till isf!
Jag ska bli moster - igen :) Det blir 8:e gången :)
Denna gång är det min syster Stinas tur, och det blir hennes första barn, och jag hoppas det blir en pojke ^^
Bebisen är beräknad till 3 juli, en bra månad att födas i tycker jag;)

Det var den första nyheten, den andra är lite mindre men drabbar mig mest. Here it goes.
Sist jag vägde mig var i somras någongång, och nu gjorde jag det i morse igen, bara för att vågen stod där!
Jag har gått ner 2-3 kilo sedan i somras xD  Det var en gammal våg och det var svårt att se exakt hur mycket jag gått ner för det var massa små pluppar emallan "the big numbers", så då säger jag 2-3 kilo cirka:P

Nu ska jag äta frukost!

2011-02-12
20:40:40

waaahh
Snabbuppdatering!!!


Var på fest igår, hemma hos Romina, hon fyllde 20 år i torsdags nämligen :)
Det var en trevlig kväll, tack tjejer :)
Jag är sjukt nervös inför tisdagen, första dagen på praktiken. Jag börjar kl 7:00. WAAAHHH!!!!
Det ska bli kul, donät get me wrong here, jag tycker det är kul, men jag blir alltid nervös inför första dagen och veckan, det är ju bara mänskligt! Men herregud vad tidiga morgnar det kommer att bli, hejdå sömn!

Vill även passa på att ännu en gång GRATULERA ELLINOR, äntligen är du friskförklarad ifrån Mando :) <3


Ha det!

2011-02-10
13:18:43

du går icke ensam
"Om bland tusen stjärnor
någon enda ser på dig,
tro på den stjärnans mening,
tro hennes ögons glans.

Du går icke ensam.
Stjärnan har tusen vänner,
alla på dig de skåda,
skåda för hennes skull.

Lycklig du är och säll.
Himlen dig har ikväll."

2011-02-02
07:51:39

projektredovisning
Idag är det projektredovisning, jag är sjukt nervös, alldeles skakig och handsvettas...Jag har spytt redan i morse pga nervositet och jag mår fortfarande illa...Det här är inte kul, inte kul alls...

Jag har sovit dåligt också pga detta, vaknade vid 2 första gången för jag mådde så illa och jag var alldeles svettig, spydde och sedan kunde jag somna om, vaknade igen och låg vaken tills min klocka ringde vid 6, fösökte äta frukost men fick upp det lika snabbt....
Nu sitter jag iallafall i skolan, vi ska börja halv nio, jag är än så länge ensam i hemvisten, folk kommer kanske snart! Men det är skönt att vara ensam också^^

btw - jag har fått reda på praktikplats, det blir Karolinska i Huddinge, på vad som verkar vara njurmedicin! Då blir det väl mkt dialys och diabetes!

Well, Wish me luck today!

2011-02-01
11:00:00

upp i ottan
Jag har tittat på sl för att se hur tidigt jag måste gå upp när jag har min praktik om ca 2 veckor, jag vet ännu inte vart jag ska vara men jag har kollat upp resvägen och tider till både Södersjukhuset och Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, jag har hört att det är mest troligt att jag hamnar på något utav de sjukhusen efter vad jag har önskat för avdelning. Jag har önskat medicin eller akut, akutmedicin vore nog det ultimata då ;)

Några i klassen har redan fått reda på vart de hamnar, så förhoppningsvis får jag reda på det denna vecka, och jag vet inte vart jag hoppas på att hamna mest, det var inte så stor skillnad på när jag måste åka på morgonen, jag ska nog titta på hur det ser ut på kvällen, när jag kommer komma hem när jag har ett kvällspass.
Har kollat upp det och det är lättare att åka ifrån Huddinge än ifrån Södersjukhuset. Så utifrån det så tror jag att jag hellre hamnar på Karolinska i Huddinge.

2011-02-01
09:22:26

1 feb
Imorgon är det projektredovisning, jag vill inte ens tänka på det, tycker det är väldigt jobbigt att tänka på. Skulle göra vad som helst för att slippa det...Samtidigt som vi ska redovisa projekt så är det även nationella muntligt i Svenska, dubbelt upp alltså, ännu mer att vara nervös inför...!
Jag är glad att jag inte är ensam i alla fall, jag är inte rädd och nervös inför att jag inte ska kunna det, för jag kan det vi ska redovisa om, Borderline Personlighetsstörning, men jag är nervös inför att stå därframme, och alla tittar på en, jag blir röd som en tomat och står och skakar. Men vi ska ha powerpoint redovisning, då blir det pyttelite lättare för då kommer de att titta på den, och det kommer vara mörkare i rummet för att man ska kunna se bättre, men jag måste ju ändå prata....Tyvärr! Men jag ska göra mitt bästa, det måste jag, har jag något val lix?
Det ska bli skönt i alla fall att få det gjort, överstökat, sen kan man glömma bort det och fokusera på annat!

2011-02-01
09:21:07

up to date
Igår var vi på Danderyds sjukhus för att titta på en operation, spännande! Det blev en njuroperation, njurcancer, multipla tumörer. De skulle använda sig av en helt ny metod så det var specialister ifrån England där, den nya metoden var att de skulle använda mikrovågor på tumören så att den skulle koka, på så sätt smälta bort typ. Det tog låång tid, vi gick innan operationen ens var klar, vi fick komma in på operation ca kl 9, och vid 12 så var det ännu inte klart så vi fick gå. Efter det fick vi sluta och då åkte jag till Polisen och hämtade mitt pass :)
Så nu har jag det, nu är allt för Irland-resan klart! YES! Dock ser det inte ut som jag på bilden, jag blev inte bra, men nu har jag den ialf.