Borderline -leva med en diagnos

2010-04-27
10:39:49

idag är det tisdag
Hallå där ute!
Idag ska klassen åka och träffa "Läkare utan gränser", jag vill så gärna åka dit jag med, skulle vara jätteintressant.
Men paniken flödar inom mig och jag har haft panikångest hela natten, förra veckan hade jag flera attacker me inte bara pga. "läkare utan gränser", utan även för att nästa vecka på onsdag tror jag det var. 5 maj iallafall, så ska hela klassen till Säter, till ett psykhem eller nått liknande, och det är hen HELdag. Åka buss i timmar, sedan gå runt där, sedan åka hem i timmar med buss igen. AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH.
Får panik bara jag tänker på det. Usch.

Har en lektion som börjar kl 15:00 idag - keramik - och den ska jag gå på! Det är vad jag känner att jag klarar av idag.


Jag var hos skolkuratorn igår, min mentor vill att jag ska börja gå där oftare för att hon sa att om jag fortsätter så här så kommer jag inte klara 3:an, jag har för hög frånvaro i skolan, och jag MÅSTE klara 3:an, så är det bara, jag SKA ta studenten, jag VILL ta studenten, så jag ska börja gå hos skolkuratorn regelbundet.
Just nu känns det som om att vissa lärare på skolan inte förstår, att bara för att jag inte har pratat med någon kurator eller psykolog sedan jag slutade på BUP, så tror de att jag inte försöker, men det gör jag, jag försöker och jag kämpar, och det är ju inte mitt fel att jag inte har råd att gå på vuxen-psyk, eller ?!
Mamma är arbetslös, går på timmar, så man vet aldrig hur mkt pengar hon ska få och räkningar & hyra går faktiskt först, annars kan vi inte bo kvar, och jag får 500 kr i månaden, som jag ska klara mig på, resten av pengarna får mamma till räkningar som behöver betalas, jag kan inte göra mer.
Visst det är gratis att gå på ungdomsmottagningen, men när jag gick där så skickade de vidare mig till BUP, för jag behöver mer hjälp än vad de har utbildning för, men han jag hade på ungdomsmottagningen var så jävla bra, så jag går gärna dit igen, men som sagt, han tyckte jag behövde mer hjälp än vad han var utbildad för!
Vill att lärarna ska förstå att det är svårt, men de verkar inte fatta.

Och när jag ändå var hos skolkuratorn igår så frågade jag om hon hade en bok som jag har fått ett tips om utav en kvinna som jag börjat ha kontakt med via mejl, boken är skriven av DR. Dan Allender och heter " Kränkt som barn, skadad för livet?".
Så skolkuratorn skulle beställa den till skolan och sen ska jag få låna den utav henne =)
Boken ska vara väldigt bra enligt min mejl-kontakt och hon hade läst den och kommit vidare i sin bearbetning så jag hoppas att den även kan hjälpa mig också !
Nu ska jag duscha och sånt sedan blir det lunch !

Bye !

2010-04-24
10:52:01

good luck hun <3

Världens bästa Emelie åker på praktik, först till Orsa djurpark sedan till Kolmården, och vi kommer inte ses förräns i JUNI.

Jag blir deprimerad. :'(

Kommer sakna dig jättemycket! <3Älskar dig Emelie <3

Lycka till hjärtat, och ha så jävla kul =) <3


2010-04-23
10:55:09

scary
Ringde mamma nyss och fick reda på att mormor har ramlat i trappen.
Min moster var ute med hunden och såg henne ligga där, mormor var på väg in igen i lägenheten och snubblade över ett plank som byggarbetarna satt så att man inte kan stänga porten för de ska kunna komma in.
Så hon låg där och kom inte upp, jävla tur att min moster såg henne ligga där.
Hon bröt ingenting men slog i ansiktet och fick en sprucken läpp.
USCH. Hon blev chockad såklart men mår annars bra.

Nu ska jag ha lunch. Bye

2010-04-20
09:00:09

Systers födesledag!
Idag fyller min storasyster Jessica 27 år!
Grattis älskade syster på födesledagen =)
Puss & Kram <3


2010-04-16
09:24:52

kort sammanfattning av mitt snart 19-åriga liv
Jag har varit med mycket i mitt liv, allt började med pappa, men sommaren 1999 - när jag var åtta år, då hände det något så traumatiskt att jag utvecklade PTSD. Jag fick inte diagnosen förrän 2008. Jag gick på BUP första gången 2000 eller 2001 men tyckte inte det var bra så jag slutade. 2003 var mitt värsta år. Jag drömde om att mörda min egen pappa medans han sov, för jag hatade honom så mycket, jag planerade hur jag skulle göra men vågade inte utföra det sen. Samvetet tog över. Och jag förstod lite bättre om vad jag hade varit med om 1999, och då började allt gå utför. Sen hände det igen. Och min äldsta helsyster anmälde min familj till socialen, hon hade flyttat hemifrån och kunde se allt då, som en utomstående, när hon själv levde i det så såg hon inte. Så soc blev inblandad, och jag tyckte det var jättejobbigt, hatar socialen än idag efter allt, de hjälpte bara med en sak - 2004 skildes mina föräldrar och jag började må bättre, jag behövde inte träffa pappa. Mamma insåg att hon inte kunde göra så här mot sina barn och bestämde sig för att skiljas. Vi barn bad henne att göra det, och hon har sagt nu efteråt att hon inte hade några man/fru känslor för honom och inte haft på flera år, så hon fattar inte varför hon stannade så länge. De var gifta i över 20 år.


Sommaren 1999 förlorade jag min barndom - jag blev sexuellt utnyttjad av min väns pappa. Min vän var 5 år - jag var åtta år och jag sov över hemma hos hans pappa (föräldrarna var skilda). Hans pappa hade varit ute på krogen med vänner så min väns storasyster som var ca 16 år var barnvakt. Efter ett på natten kom han hem, jag vaknade av att jag hörde honom stampla in genom ytterdörren, tänkte inte mer på det och fortsatte sova. Sen vaknade jag av att han tittade in genom sovrumsdörren, tänkte fortfarande inte mer på det, tänkte att han ville väl se så att vi sov lix, inget konstigt med det. Men han stod kvar där länge, tillslut öppnade jag ögonen försiktigt och såg att han stod i dörröppningen - naken. Jag fattade ingenting, stängde ögonen och låtsades sova. Helt plötsligt låg han naken bredvid mig i sängen och jag fortsatte att låtsas sova. Vågade inte röra mig, vågade inte andas. Sen förgrep han sig på mig och jag låtsades sova under hela tiden. Det kändes som om jag svävade ovanför mig själv och såg ner på allt som hände, det kunde ju inte hända mig, det kunde inte hända mig.
Sedan 2001-2002 hände det igen, en annan man sexuellt utnyttjade mig, min kusins vän. 2003 var som sagt det värsta året, då jag började fatta vad som verkligen har hänt och då jag hade drömmar om att döda min egen pappa medans han sov. Jag började skada mig själv, jag skar mig i armarna, sminkade mig svart och färgade håret svart. Blev väldigt aggressiv. Kastade stolar på mina lärare, skrek och svor. Skolkade månader i sträck. Planerade hur jag skulle ta självmord, skrev självmordsbrev till mamma.

Jag har varit med om saker ett barn inte ska behöva, och det gör ont i mig att jag inte fick en barndom.

Johanna - 16 april 2010

2010-04-12
12:05:26

Happy Birthday<3
Grattis Brian McFadden på 30-årsdagen =)  <3


2010-04-10
08:46:25

the differenceBetween lost and found

You showed me the difference

Between safe and sound   

You showed me the distance

Oh I was sliding, safe but I was hiding out                              

Oh I fell I’m not down

You showed me the difference

Everything was slipping right through my hands

Hard to find any place to land

Clouds don’t cover me where I stand anymore

Only half 'til you think you lost

Only whole when you’re reaching across

You saved something for me


You resurrected me    

Eyes wide open to dream

In scattered pieces when you found me<3


2010-04-09
11:49:55

fredagsmyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys
Ikväll blir det ingen fest hos Emelie, utan det blir Tacos hemma hos Jim!
Det blir jag, Jim, Pepzi & kanske Johan& Mia med deras son Micke, sen senare på kvällen kommer antagligen lången också!

Det blir tre T ikväll - Tacos, Tequila & Turkisk Peppar!

Men jag ska inte dricka mkt, för jag vill inte det, sist jag drack tequila så spydde jag och var dum mot folk så det gör jag inte om ^^
Jag tänker hålla min till mina blåa cider - Diablo Ice ;)

Snart kommer Westlife´s nya singel ut - längtar till B-side låten ;)
Westlife - please stay <3
RAWR*


Puss på pannan !

2010-04-08
13:24:00

haircut
Jag har klippt mig idag =)Till helgen blir det färgning av håret, eller så blir det nästa vecka ^^

Puss!

2010-04-07
10:09:16

IIIHH!
SKÖNT med lov! Japp japp!
Jag ska bara slappa på lovet, inte göra någonting ^^
Man behöver det ;)
Men på fredag kanske det är fest hemma hos Emelie, som har träffat en kille som kommer på festen, som heter Patrik, och han tar med sig kompisar, vem vet, det kanske blir lite hångel ;) !
Vi får hoppas att det blir fest !

Hörs & Ses!

2010-04-01
17:28:59

12345678910
Falska Vänner Är Som Stenar, De Finns Överallt.
- okänd

2010-04-01
12:50:52

:'(
Imorgon - 2 april - är det 3 år sedan min kära väns mamma gick bort.
Det känns fortfarande som igår :'(

Ung mamma som lämnade 5 barn efter sig, och många vänner! Det ska inte hända.
Hon dog under natten i sitt hem, Cassandra hittade henne livlös på morgonen.
Tänk att hitta sin egen mamma död i sängen?
Usch, vill inte ens tänka tanken.

You´re gone but not forgotten Cissi<3
Jag tänker på dig Cassandra, finns här om du behöver mig, är bara ett telefonsamtal bort <3

2010-04-01
10:02:38

Påsklov
Nu är det påsklov =)
Emelie kommer imorgon, jag ska få någon överraskning ^^
LOVE Suprises ;) Typ nästan det bästa jag vet ^^

I´m still not fine, but it will be when you´re here <3

Glad Påsk till alla som firar påsk, till er andra, välkommen in i klubben =)