Borderline -leva med en diagnos

2008-03-08
09:20:54

Homosexuell på 2000-talet!

Ett väldigt starkt ämne som jag tycker om att diskutera. Jag kan inte fatta att homosexulla INTE får gifta sig som alla andra?!
Man hör det och man ser det varje dag i media, i samhället och i övriga utrymmen.

Det är 2000-talet och vi diskuterar fortfarande om homosexuella ska få gifta sig? Som om de är någon enskild ras?
Det gör mig förbannad och ursinnigt rasande det är ju helt självklart. 
Kan man tycka/tänka att man blir kär i en person och inte ett kön?

Vad vi inte är vana vid ses som skrämmande och jobbigt att konfrontera och i de flesta fall också fult.
Jämför med rasism och nazism, det spreds som vinden men glöm inte att vi pratar om idag nu, inte vad som hände för låt se 70 år sedan?

Homosexuelitet väcker känslor, heta känslor. Det handlar bland annat om kostnaden för insemination för lesbiska. Ska de betala vanlig patientavgift som alla andra eller en högre för att de är lesbiska och inte har något medicinsk problem?
Det borde kosta samma för alla, alla är människor och alla har samma rättigheter. Jag tycker att lesbiska ska få insemination till samma kostnad som heterosexuella.

Det handlar även om homosexuella ska få gifta sig i kyrkan.
Svenska kyrkan ledning säger ja till att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan. Idag kan homosexuella par äntligen få en välsigneseakt i kyrkan, men det juridiskt bindande äkteskapet måste ingås civilt. Jag tycker att det är toppen för homosexuella är också människor och de ska ha samma rätt i samhället som alla andra.

Om vi står emot att alla inte ska få lika villkor så kan vi mycket snart vara på väg in i en dålig tid med missnöje och det är inge bra, vi vill inte ha demonstrationer och förstörelser. Men då måste alla gubbar och tanter som bestämmer bestämma att det här är viktigt. Det är en viktiga frågor som måste bli rättvist behandlade.
Sedan är det om homosexuella ska få adoptera. Töntiga ursäkter om att homosexuella som adopterar inte ger barnet ett bra intryck, nehej? Men är ett barnhem bättre då, där de inte får den uppmärksamhet som den behöver?
Är det bättre att barnet bor i en dålig miljö, utan mat och vatten eller tak över huvudet?
Nej, då tycker jag faktiskt att det är bättre att bo hos ett homosexuellt par.

Avslutningsvis så håller homosexuella människor på att accepteras allt mer utan förbehåll i samhället. De allra flesta svenskar anser att homosexuella har precis samma rättigheter och skyldigheter som alla andra.
De borde få leva i frid, i trygghet och utan gamla tiders rädsla. De ska kunna leva som människor och som alla andra kunna visa sina känslor för varandra på ett öppet sätt utan att få kommentarer eller ogillande blickar, vill du ha kommentarer eller ogillande blickar när du visar öppet vem du älskar? Nej, vem vill det?


Lite är taget ur en krönika från Aftonbladet , mest faktan - det är mina egna kommentarer !


Yoniz


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: